Dýně se dá zpracovat na slano, na sladko, do salátů nebo jako příloha. Ale nejlépe chutná na podzim v podobě krémové polévky, co říkáte?
Do dýňového krému lze přidat i pár drobností, které ji posunou na vyšší úroveň. Necháme jen na vás, na kolik si ji ochutíte vy.
Budete potřebovat:
Krom výborné chuti uspokojí i naše tělo, konkrétně trávení. Díky vysokému obsahu vlákniny popohání peristaltiku střev a očišťuje je od „nepořádku“, který jsme si do střev dodali v podobě méně vhodných potravin. Měď, železo, draslík a hořčík v podobě doplňku stravy můžete v den, kdy konzumujete dýni, zcela vynechat, protože je jich plná! A to nemluvíme o dýňových semínkách, která jsou hotovým svatým grálem. Posypte si s nimi hotový krém, na který nepotřebujete nic, než hrnec a ruční mixér:
Omytou dýni nakrájejte na kostky. Dýně není potřeba loupat, naopak, ve slupce a těsně pod ní najdeme nejvíce minerálů a vitamínů. Osmahněte cibulku, přisypte dýni, zalijte vodou (cca 0,5 litru), dle toho, jak moc hustou polévku chcete mít. Osolte, opepřete, přidat můžete půl lžičky kari, kousek zázvoru. Uvařte do měkka, rozmixujte. Pokud milujete krémové polévky, můžete přidat kokosové mléko, či smetanu. Na talíři či v misce poté zakápněte dýňovým (nebo i olivovým) olejem a posypte hladinu dýňovými semínky a třeba krutony.
Omňom! Dobrou chuť!